Já mám pro vás recept který jsem si za ta léta konečně dotáhla do posledního detailu piškot krém i poleva
Takže pokud máte a něj chuť, směle do toho Je to rychlovka. A když ráno upečete, odpoledne už můžete mlsat u kávy.
Jako ozvláštnění tohoto dortíku používám čerstvé jahody
Potřebujeme :
5 vajíček
100g cukru
100g hladké mouky
2 vrchovaté lžíce kakaa
2 lžíce oleje
1 kypřící prášek
Krém :
3 tvarohy ve vaničce 750g
250g másla
Moučkový cukr - ten dávám odhadem tak jak nám chutná
Celá vejce šleháme s cukrem do pěny přidáme olej ( já to odhadem liju přímo z láhve, zkrátka dvakrát nakloním). Mouku kypřící prášek a kakao promícháme v míse a pomalu zašleháme k vejcím. Nalijeme do dortové odklápěcí formy kterou jsme vymazali a vysypali Na dno dáme papír
Pečeme v troubě 180°c cca 20 minut
Mezitím si vyšleháme krém Máslo spojíme s cukrem a postupně zašleháme všechny tvarohy případně dosladíme.
Upečený a vychladlý korpus vyndáme z formy odděláme papír a korpus jedenkrát prořízneme. Spodní část piškotu položíme na dno formy. Dáme slabší vrtsvu krému a pokud chceme jahody, je nyní jejich čas. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a dáme zpět tu oddělávací část formy Opět dáme slabá vrstva krému pokrájené jahody a zbytek krému Pěkně to v té formě uhladíme a dáme do lednice ztuhnout.
Poleva : 200g smetany na šlehání
200g čokolády na vaření ( já používám tu z lidlu, ale pro slavnostní příležitosti sáhnu po 70%)
Smetanu zahříváme a těsně před bodem varu sejmeme z plotny a do smetany vložíme nalámanou čokoládu. Po chvíli vymícháme do hladké konzistence a nalijeme na dortík
Teď už jen čekat až vážně ztuhne to je zřejmě ta nejnáročnější část :)
Dobrou chuť
Danča
Žádné komentáře:
Okomentovat