.

.

pondělí 4. března 2019

Míša dort

 Já vím, že na tenhle dortík je receptů na internetu snad nejvíc. Je to zřejmě proto, že je tak chutný a neznám nikoho  kdo by řekl   že Míša dort mu nechutná. Je to nejoblíbenější dort mého manžela
 Já mám pro vás recept  který jsem si za ta léta konečně dotáhla do posledního detailu  piškot  krém i poleva
 Takže pokud máte a něj chuť, směle do toho  Je to rychlovka. A když ráno upečete, odpoledne už můžete mlsat u kávy.
 Jako ozvláštnění tohoto dortíku  používám čerstvé jahody

Potřebujeme :
5 vajíček
100g cukru
100g hladké mouky
2 vrchovaté lžíce kakaa
2 lžíce oleje
1 kypřící prášek

Krém :
3 tvarohy ve vaničce 750g
250g másla
Moučkový cukr - ten dávám odhadem tak  jak nám chutná


Celá vejce šleháme s cukrem do pěny  přidáme olej ( já to odhadem liju přímo z láhve, zkrátka dvakrát nakloním). Mouku  kypřící prášek a kakao promícháme v míse a pomalu zašleháme k vejcím. Nalijeme do dortové odklápěcí formy  kterou jsme vymazali a vysypali  Na dno dáme papír  
Pečeme v troubě 180°c cca 20 minut  



Mezitím si vyšleháme krém  Máslo spojíme s cukrem a postupně zašleháme všechny tvarohy  případně dosladíme. 

Upečený a vychladlý korpus vyndáme z formy   odděláme papír a korpus jedenkrát prořízneme. Spodní část piškotu položíme na dno formy. Dáme slabší vrtsvu krému a pokud chceme jahody, je nyní jejich čas. Přiklopíme druhou polovinou korpusu a dáme zpět tu oddělávací část formy  Opět dáme slabá vrstva krému  pokrájené jahody a zbytek krému  Pěkně to v té formě uhladíme a dáme do lednice ztuhnout. 

Poleva : 200g smetany na šlehání 
200g čokolády na vaření ( já používám tu z lidlu, ale pro slavnostní příležitosti sáhnu po 70%) 
Smetanu zahříváme a těsně před bodem varu sejmeme z plotny a do smetany vložíme nalámanou čokoládu. Po chvíli vymícháme do hladké konzistence a nalijeme na dortík  

Teď už jen čekat až vážně ztuhne  to je zřejmě ta nejnáročnější část :) 


Dobrou chuť 
Danča 

Žádné komentáře: