.

.

úterý 6. prosince 2016

Předvánoční čas


Taky už to cítíte? Nejen ve vzduchu, ale ve svém srdci ? Jsou pouze jeden jediný den a dokáží nás hřát u srdce i měsíc. Vánoce........ všude jsou vidět osvětlené domy, náměstí, stromy v každé vísce i městě, povětřím je cítit punč, svařák ,perníčky a někdy i spálené cukroví od sousedů :-) Člověku je tak nějak dobře, má klid na duši, mír v srdci a chuť být užitečný, hodný, nápomocný a laskavý. Že to není pravda? Ale ano, je , jen se tohle všechno utápí v tom komerčně nabitém okolí, požadavků našich šéfů v práci a vlastního uměle vytvořeného stresu, že nic nestihneme. Věřte nebo ne, stihnete.  A že vím o čem mluvím, nachystat doma vánoční výzdobu, úklidem počínaje, který stejně zahluší binec z přípravy vánočního cukroví, nákup dárků, jídla které zase musíme připravit.... uff... je toho požehnaně,ale i já se čtyřmi dětmi na zádech to stihnu. Asi ne úplně v klidu jak bych chtěla, určitě na něco zapomenu, ale až ted den D příjde, bude to úplně jedno. Je jedno že jsme nepustili lodičky z ořechů,že tamhle padá hvězda ze stromku a támhle nezapálili svíčku, protože to nejdůležitější máme u jídelního stolu. Rodinu, a ty které máme rádi. 
Nejsem fanda Santy Clause, u nás žije Ježíšek, nemusím ani tyhle vánoční filmy a pohádky, kde Santa je, až na jednu vyjímku. Každý rok si pouštím s dětmi nejoblíbenější vánoční pohádku "se Santou " a tou je "Polární express" . U nás dvojčata (10 let) stále věří a o tom je celý tento příběh. Jak neztratit víru. A mimochodem, prvních   pár minut stačí k tomu, že mé oči nezůstanou suché :))

Také vám doporučuji poslechnout si písničku o vánocích, které právě jsou o té komerčnosti, shonu a zapomenutí na to,co vlastně Vánoce jsou .......

Přikládám foto našeho falešného krbu, který nám zdobí obývací pokoj. Víc jsem nestihla :-)
Zítra se vrhnu na to pečení, aby měla holota co do pusy, a aby nám to doma vonělo cukrovím, snad ne spáleným :-)








 Ps: u mně na facebooku se můžete zůčastnit aukce o tuhle krásnou kočičku, kde za utržené peníze nakoupíme s našimi dětmi potravu pro opuštěné kočičky s azylu Azyl Gaia.


Přeji vám krásný a klidný předvánoční čas. 
Danča

Žádné komentáře: