.

.

pátek 28. července 2017

Těstoviny s cuketou a žampiony




     Polovina léta je za námi a i když je počasí spíš aprílové, tak nás to neodradí od procházek lesem nebo nějakého výletu. V takových případech musí být k obědu nějaká rychlovka = oběd hotový velmi rychle :-) a tak teď, když se rodí prý hodně cuket, já je většinou dostanu, protože když začnou kvést tak nám je sežerou slimáci. Nebylo tomu tedy jinak i nyní, když jsem dostala velkou várku krásných cuket a které byli bez těch velkých pecek, takže práce s nimi jedna velká radost. Pak jsem objevila tenhle úžasný recept a musím se o něj podělit. Pokud se vám bude po přečtení základních ingrediencí zdát, že tohle přece nemůže být dobré, tak věřte, že je to VYNIKAJÍCÍ!


Potřebujeme :
1 středně velká cuketa
1 středně velká cibule
1 malou vaničku žampiónů (např. z Lidlu)
1 přírodní Tofu nebo lahůdkové
1 kelímek smetany na šlehání
1 dcl mléka (můžete nahradit i sojovým)
půl kostky kvasnic
cca 6 kostek mraženého listového špenátu ( můžete najemno nakrájet i čerstvý)
Lístky bazalky, petrželku, sůl pepř
Parmasan na posypani
trochu oleje na smažení

Na velké pánvi osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampiónů a na kostky cuketu a opékáme do změknutí.,přidáme špenát osolíme a opepříme. Mezi tím si ve vyšší nádobě v mléce a smetaně rozmixujeme Tofu, bazalku, kvasnice a směs nalijeme na pánev a prohřejeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, promícháme. Podáváme s těstovinami sypané Parmasanem.





Přeji dobrou chuť a náladu k vaření. 

Ps: dejte vědět jak vám chutnalo ;-) 
Danča 

1 komentář:

Galetta řekl(a)...

Za mě parádní super letní jídlo. Ale dělám si ho tak maximálně pro sebe, protože mám pocit, že manžel by se po cuketě asi udávil. Nějak to nemá rád, a to i přesto, že on sám říká, že je to vlastně v hlavě. Ale tak jako co... zase dělá super maso na gril. Já dneska budu péct. A ještě musím zjistit, kde je káva v akci. No, čeká mě toho dost, tak jdu na to! :)