.

.

sobota 17. února 2018

Kávové řezy s banánem


Pokud sledujete můj instagram kde jsem určitě víc aktivní než zde na blogu, přidávám tam občas i nějaké ty dobroty které peču. Nedávno jsem dělala s přebytků banánů tyhle řezy. Základem je piškot na náš oblíbený Míša dort , krém z tvarohu a jako bonus namáčené piškoty v kávě a banány.

  Taky jsem si skoro vůbec nevšimla ,že na"instáči" právě fotku těchto řezů sdílela stránka #recipesbyyou, a z toho už se nedá vyvlíct a recept prostě musím zveřejnit :-) Takže tady je



 Potřebujeme :
menší plech
5vajec
100g cukru
100g hl mouky
1/2 kypřícího prášku
2 velké lžíce ,vrchovaté kakaa holandského typu, čím tmavší tím lepší

balíček piškotů, banánů co se do nás vejde a jedno silné černé kafe
náplň :
2 vaničky tvarohu
180g másla
120g-150g moučkového cukru
1 kelímek smetany na šlehání + 1smetafix


Ušleháme všechna vejce s cukrem do pěny a přidáme smíchanou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v rozehřáté troubě 15-20min 180°C

Během pečení ci vyšleháme změklé máslo s cukrem, přidáme oba tvarohy. Zvlášť si vyšleháme smetanu se smetafixem do pevna a lehce smícháme s vyšlehanými tvarohy.

Po vychlazení upečeného piškotu, si jej potřebe slabší vrstvou krému. Nyní navrstvíme piškoty, které pokaždé namočíme do silné kávy. Opět zatřeme slabou vrstvou krému a poklademe nakrájenými banány, na které rozetřeme zbylý krém. Nakonec vše zasypeme kakaem.

 Je to jednoduchá záležitost v týdnu ke kávě , či víkendovému mlsání s návštěvou.



Tak ať se podaří :-)
Danča

PS: ještě mě napadlo, pro zvýraznění té kávové chuti, bych se klidně nebála přidat i dvě malé lžičky rozpustné kávy přímo do těsta :-)

Žádné komentáře: