.

.

čtvrtek 1. února 2018

Nakládaný hermelín

  Máte ho rádi ? já moc. Nejvíc na něj dostanu chuť, když zrovna není v lednici, a přečtu si na nějaké ceduli poutač, to potom mají chuťové buňky pěknou zábavu jak mě dokonale vybičovat k tomu, že si jej uděláme doma sami.
 Tohle není ani tak recept, protože těch na najdete na internetu nespočet, ale spíš manuál jak docílit toho, aby prostě chutnali a uspokojili ty bláznivé chubuňky.
 Základem , mimo hermelín či camembert, je česnek, cibule, nové koření,bobkový list, olivy zelené nebo černé, sušená rajčata, olej olivový i rostlinný, pesto ! Pesto dávám bazalkové ,ale když mám, tak dávám pesto z medvědího česneku.

 Kulatý zázrak v plísni rozkrojíme podélně,napůl řezem uprostřed kola :-) pomažeme si vnitřky česnekem a pestem z bazalky. Když máme to medvědí pesto, tak pomažu jen tím a česnekové plátky potom přidám do samotného nálevu. Na to dám olivové kroužky, sušená rajčata a půlky přiložím k sobě a dám do sklenice. Prokládám bobkovým listem ,cibulí, novým kořením, sušenými rajčaty a přilévám olej. Já olej dávám půl na půl (olivový/slunečnicový). No a necháme v lednici alespoň týden. U nás 4 dny, a už testujeme. Nejlepší je s domácím chlebem.




Mějte se vynálezavě 
Danča

Žádné komentáře: