.

.

středa 16. prosince 2015

Zimní pečený čaj


     U nás doma velmi oblíbený pečený čaj. Děláme si jej hlavně z letního ovoce, pak se po něm jen zapráší. Tak jsem zkusila i zimní verzi z citrusových plodů, nebo jablíček, a je stejně tak dobrý. Navíc když si jej uděláte ještě teď, může to být i milá pozornost pro kolegyni v práci, babičku, kamarádku  .... každopádně určitě každého potěší a zahřeje ,nejen u srdíčka.

 Citrusový pečený čaj

 potřebujeme 2200g citrusů - pomeranče, mandarinky, pomelo, červený grep pouze 1 a dokonale odblaněný ,aby jsme čaj neměli hořký
kousek zázvoru
900g třtinového cukru
50ml rumu ( pokud bude čaj pro děti vynecháme )
2 citrony
4 celé skořice, 5 badyánů a 7 hřebíčků

  Oloupané mandarinky, pomeranče, grep, pomelo, zbavené přebytečných blanek nakrájíme na kousky, dáme na plech s kořením, najemno nakrájeným zázvorem, zasypeme cukrem a pečeme v troubě cca 35 minut na 200°C, během pečení jednou promícháme.
Do hotové směsi zamícháme rum a  ještě horké plníme do sklenic které uzavřené otočíme dnem vzhůru a necháme do druhého dne schládnout.






  Mimo jiné jsem se taky pustila do cukrátek, když se včera vraceli děti ze školy tak jsem slyšela jak říkají ... čmuchy čmuch ... maminka už peče :-)
Tak si nechejte dařit .
 

 Danča

Žádné komentáře: