.

.

pondělí 15. června 2015

Smetanové pokušení s ovocem

Báječné letní mlsání,osvěžující a velmi rychlé.Než se sklidí stůl po dobrém obědě, mám tohle dobrotu hotovou, a odpoledne na zahradě si ji potom všichni společně vychutnáme.



vše co  potřebujeme si nakoupíme v mnou oblíbeném Lidlu  
Porce pro 6 lidí / 6 skleniček
  2 smetany na šlehání Pilos
  1 400g zakysanou smetanu Pilos
  2 balení sušenek Tastitno petit Beurre vanilkové
  1 čokoláda na vaření Finncaré 
  1 smetafix - ztužovač do smetany 
  1 vanilkový cukr  - spíše používám vanilkový lusk
    moučkový cukr dle chuti
  ovoce dle sezóny - jahody, maliny,banán,lesní ovoce

 Ušleháme si 2 smetany se ztužovačem a přimícháme zakysanou smetanu a osladíme dle chuti - přidáme vanilín nebo vanilkový lusk

 Ovoce si rozmačkáme a rovněž osladíme cukrem.

 Sušenky si nad mísou rozmačkáme na menší kousky.

čokoládu na vaření nastoruháme na hrubém struhadle

 A jdeme na to :-) 
Nachystáme si skleničky a vrstvíme. Na dno dáme sušenky,polijeme šťávou z jahod,dáme kousky jahod a smetanový krém.Opakujeme než máme skleničky plné. Poslední vrstva je smetanová a posypeme hoblinkami čokolády,a ozdobíme jahodou,malinou .... zkrátka ovocem,ze kterého připravujeme tuhle pochoutku.

 Pro slavnostnější chvíle, dělám tenhle recept stejně,ale místo skleniček použiji dortovou formu s odepínací bočnicí.Sušenky skládám na dno formy,mezery vyplním menšími nalámanými kousky a vrstvím.

 Včera jsme byly v lese a nečekali jsme tolik lesních jahod, takže jsme se všichni těšili, až si doma uděláme smetanové pokušení.
A malý tip na dlouhé zimní měsíce. V létě jahody pouze rozmačkám s cukrem ,dám do misek s víčkem a dám zmrazit. Po rozmrazení nejsou tak vodnaté jako celé jahody a pro přípravu této dobroty je to ideální.





 Tento recept je soutěžní - výzva  Lidl food Challenge , tak mi držte palečky,snad vám bude chutnat.

 Truhlice
Okomentovat