Polovina léta je za námi a i když je počasí spíš aprílové, tak nás to neodradí od procházek lesem nebo nějakého výletu. V takových případech musí být k obědu nějaká rychlovka = oběd hotový velmi rychle :-) a tak teď, když se rodí prý hodně cuket, já je většinou dostanu, protože když začnou kvést tak nám je sežerou slimáci. Nebylo tomu tedy jinak i nyní, když jsem dostala velkou várku krásných cuket a které byli bez těch velkých pecek, takže práce s nimi jedna velká radost. Pak jsem objevila tenhle úžasný recept a musím se o něj podělit. Pokud se vám bude po přečtení základních ingrediencí zdát, že tohle přece nemůže být dobré, tak věřte, že je to VYNIKAJÍCÍ!
Potřebujeme :
1 středně velká cuketa
1 středně velká cibule
1 malou vaničku žampiónů (např. z Lidlu)
1 přírodní Tofu nebo lahůdkové
1 kelímek smetany na šlehání
1 dcl mléka (můžete nahradit i sojovým)
půl kostky kvasnic
cca 6 kostek mraženého listového špenátu ( můžete najemno nakrájet i čerstvý)
Lístky bazalky, petrželku, sůl pepř
Parmasan na posypani
trochu oleje na smažení
Na velké pánvi osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampiónů a na kostky cuketu a opékáme do změknutí.,přidáme špenát osolíme a opepříme. Mezi tím si ve vyšší nádobě v mléce a smetaně rozmixujeme Tofu, bazalku, kvasnice a směs nalijeme na pánev a prohřejeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, promícháme. Podáváme s těstovinami sypané Parmasanem.
Přeji dobrou chuť a náladu k vaření.
Ps: dejte vědět jak vám chutnalo ;-)
Danča