.

.

pátek 28. července 2017

Těstoviny s cuketou a žampiony




     Polovina léta je za námi a i když je počasí spíš aprílové, tak nás to neodradí od procházek lesem nebo nějakého výletu. V takových případech musí být k obědu nějaká rychlovka = oběd hotový velmi rychle :-) a tak teď, když se rodí prý hodně cuket, já je většinou dostanu, protože když začnou kvést tak nám je sežerou slimáci. Nebylo tomu tedy jinak i nyní, když jsem dostala velkou várku krásných cuket a které byli bez těch velkých pecek, takže práce s nimi jedna velká radost. Pak jsem objevila tenhle úžasný recept a musím se o něj podělit. Pokud se vám bude po přečtení základních ingrediencí zdát, že tohle přece nemůže být dobré, tak věřte, že je to VYNIKAJÍCÍ!


Potřebujeme :
1 středně velká cuketa
1 středně velká cibule
1 malou vaničku žampiónů (např. z Lidlu)
1 přírodní Tofu nebo lahůdkové
1 kelímek smetany na šlehání
1 dcl mléka (můžete nahradit i sojovým)
půl kostky kvasnic
cca 6 kostek mraženého listového špenátu ( můžete najemno nakrájet i čerstvý)
Lístky bazalky, petrželku, sůl pepř
Parmasan na posypani
trochu oleje na smažení

Na velké pánvi osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli, přidáme plátky žampiónů a na kostky cuketu a opékáme do změknutí.,přidáme špenát osolíme a opepříme. Mezi tím si ve vyšší nádobě v mléce a smetaně rozmixujeme Tofu, bazalku, kvasnice a směs nalijeme na pánev a prohřejeme. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, promícháme. Podáváme s těstovinami sypané Parmasanem.





Přeji dobrou chuť a náladu k vaření. 

Ps: dejte vědět jak vám chutnalo ;-) 
Danča 

úterý 18. července 2017

Moje šití









     

  Začali nám prázdniny, léto zatím nic moc, ale pevně doufám, že se sluníčko umoudří, mraky odplují někam hodně daleko a bude to pravé, horké léto. Já šiju, taky jsem se vrátila trochu k háčkování (kdo sleduje můj instagram tak ví (-: ) a taky jsem dělala marmelády - to bude další můj příspěvek. No a když jsem byla zaplavena tou prací, nezbývalo mi moc času upéct něco dobrého, tak se do toho pustili naši kluci úplně sami a ejhle..... ono na tom pečení vážně nic není. Náš strom , který když vyvkvetl byl celý pod pokrývkou dubnového sněhu, a i když to vypadalo vážně tragicky, urodil snad nejvíc třešní v okrese !!! Už jsme nevěděli co s nimi,tak jsem je mixovala s jiným ovocem do marmelád, dělala sirupy, peklo se a taky jsem je sušila. Výborná alternativa rozinek a navíc, třešně obsahují nejvíce jódu , takže jsou vážně výborné. Až přijde podzim a dám místo rozinek sušené třešně do štrůdlu , nebo do bylinkového čaje ..... už se na to těším.
  Tak dnes jen krátce, mějte se a smějte se.





Danča