Báječné letní mlsání,osvěžující a velmi rychlé.Než se sklidí stůl po dobrém obědě, mám tohle dobrotu hotovou, a odpoledne na zahradě si ji potom všichni společně vychutnáme.
vše co potřebujeme si nakoupíme v mnou oblíbeném Lidlu
Porce pro 6 lidí / 6 skleniček
2 smetany na šlehání Pilos
1 400g zakysanou smetanu Pilos
2 balení sušenek Tastitno petit Beurre vanilkové
1 čokoláda na vaření Finncaré
1 smetafix - ztužovač do smetany
1 vanilkový cukr - spíše používám vanilkový lusk
moučkový cukr dle chuti
ovoce dle sezóny - jahody, maliny,banán,lesní ovoce
Ušleháme si 2 smetany se ztužovačem a přimícháme zakysanou smetanu a osladíme dle chuti - přidáme vanilín nebo vanilkový lusk
Ovoce si rozmačkáme a rovněž osladíme cukrem.
Sušenky si nad mísou rozmačkáme na menší kousky.
čokoládu na vaření nastoruháme na hrubém struhadle
A jdeme na to :-)
Nachystáme
si skleničky a vrstvíme. Na dno dáme sušenky,polijeme šťávou z
jahod,dáme kousky jahod a smetanový krém.Opakujeme než máme skleničky
plné. Poslední vrstva je smetanová a posypeme hoblinkami čokolády,a
ozdobíme jahodou,malinou .... zkrátka ovocem,ze kterého připravujeme
tuhle pochoutku.
Pro
slavnostnější chvíle, dělám tenhle recept stejně,ale místo skleniček
použiji dortovou formu s odepínací bočnicí.Sušenky skládám na dno
formy,mezery vyplním menšími nalámanými kousky a vrstvím.
Včera
jsme byly v lese a nečekali jsme tolik lesních jahod, takže jsme se
všichni těšili, až si doma uděláme smetanové pokušení.
A malý tip na dlouhé zimní měsíce. V létě jahody pouze rozmačkám s cukrem ,dám do misek s víčkem a dám zmrazit. Po rozmrazení nejsou tak vodnaté jako celé jahody a pro přípravu této dobroty je to ideální.
Tento recept je soutěžní - výzva Lidl food Challenge , tak mi držte palečky,snad vám bude chutnat.
Truhlice
Žádné komentáře:
Okomentovat