Tohle množství mi stačí na dvě formy (ikea) myslím že nemá víc jak 20cm.
Preferment - omládek
150g hladké mouky
150g mléka
10g droždí, lžička cukru
Udělat kašičku a nechat hodinku stát
Já těsto zadělávám v domácí pekárně, takže vycházím z postupu nejdřív tekuté suroviny pak sypké. Pokud zaděláváte v robotu či ručně, dělejte jak jste zvyklí.
Ke kaši přidat :
500g hladké mouky
300g vody
50 rozpuštěného másla
Lžička soli
15g droždí
Vypracovat hladké, sametové těsto, nechat hodinu kynout.
Po hodině rozdělit na dvě poloviny (pokud máte tak malou formu jak já) a vyválet silnější obdélník, který zarolujeme. Já to dělám tak, že nejprve přehnu kratší strany dovnitř a pak zavinu delší jak roládu. Takhle vložím do vymazaných forem a nechám další hodinu kynout.
Pečení : trouba 220°C, na vykynuté těsto nastříkám rozprašovačem vodu a dám do trouby na 15min. Po té stáhnu teplotu a dopékám 200°C dalších 15-20minut. Ke konci znovu pokropim vodou.
Vychladit nechávejte vyklopené z forem, aby se těsto nezapařilo.
Tak ať se vám daří
Danča
1 komentář:
Skvelý recept, všetko sadlo na 1. Dávno som nepracovala s takým prepracovaným receptom Dakujem❤️❤️❤️
Okomentovat